Teams

Laatst vroegen wij aan deelnemers van een workshop wat de definitie is van een team. Er kwamen veel verschillende antwoorden. En ze waren allemaal goed. Wij zien een team als een groep mensen die op elkaar kan vertrouwen en samen in een veilige omgeving een prestatie kan neerzetten, gebruik makend van elkaars talenten en kwaliteiten.

 

In organisaties zijn altijd teams te ontdekken. Of het nu MT-leden zijn, leidinggevende die elkaars peers zijn, of een groep mensen die door een leidinggevende wordt aangestuurd. Of tegenwoordig ook zelfsturende, zelforganiserende of samensturende teams.

 

Over wat voor soort team het ook gaat: van belang is dat je je erin thuisvoelt, hoe lang of hoe kort het ook duurt. Het moet er veilig zijn, de richting en communicatie moeten helder en duidelijk zijn, en je moet er de dingen kunnen doen die bij je passen, op en top gebruik maken van je kwaliteiten en talenten dus. Dat vraagt om zelfkennis, inzicht in jezelf en de anderen, en kunnen werken in een systeem. En van leidinggevenden vraagt het nog wat extra: alles doen om het beste uit je medewerkers te halen. Ontwikkelen, coachen, dynamisch organiseren. Om maar wat te noemen. 

 

Wij organiseren rondom dit soort zaken verschillende workshops en trainingen. Van algemene trainingen rondom onderwerpen als beoordelen en ontwikkelen, selectie, afscheid nemen, omgaan met burn-out, tot aan specifieke (series van) workshops rondom teamanalyse, al dan niet gecombineerd met brein empowerment of serieus gaming in een echte 737 simulator. Altijd modulair maatwerk.

 

Talent wins games, but teamwork and intelligence wins champignonships

- Michael Jordan