Persoonlijk Leiderschap

Leiderschap is geen positie of rang die je kunt bereiken.
Leiderschap is een dienst die je verleent.  

-Simon Sinek-

 

 

Leidinggeven aan jezelf is zo vanzelfsprekend maar o zo moeilijk. 

 

Definitie persoonlijk leiderschap

Er zijn veel definities te vinden van persoonlijk leiderschap. Verwarrend? Wellicht. Het is in onze ogen vooral verwarrend eenvoudig. Een eenvoudige definitie: persoonlijk leiderschap is het nemen van verantwoordelijkheid, om te beginnen voor onszelf en vervolgens voor onze naasten.

 

Wat is nu eigenlijk leiderschap?

Leiderschap, persoonlijk of niet, is een bevlogen woord. Iedereen kan het gebruiken, en het is lang niet alleen bedoeld voor leidinggevenden. Leiderschap en leidinggeven hebben wat met elkaar te maken, maar ook eigenlijk weer niets. Steeds weer veranderende omstandigheden, zowel intern als extern, stellen meer en hogere eisen en vragen een andere attitude aan professionals. Andere klanten, spelers, spelregels, partners, leveranciers, medewerkers.

 

Voor wie is leiderschap bedoeld?

Eigenlijk heel simpel: voor iedereen. Dus o.a. voor professionals, projectmanagers en -leiders, lijnmanagers, consultants, en teamleiders. Waarbij iedereen een eigen, unieke leiderschapsstijl heeft, en tegelijkertijd te maken krijgt met situationeel leiderschap.

 

Leiderschap ontwikkelen

Wij bieden verschillende programma's aan om leiderschap te ontwikkelen. Zowel inidividueel als in groepsverband. Zoals ons programma Leiderschap & Performance voor Leidinggevenden. 

Theoretisch kader, praktische workshops EN direct toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk. Leren door doen. Een traject dat bovendien uitgaat van ieders individuele achtergrond, niveau van kennis en ervaring. Vandaar ook een krachtige en inmiddels meerdere malen bewezen combinatie van 1-op-1 én groepssessies.

 

<< naar Leiderschap <<

 

 

OSIC training
Persoonlijk leiderschap traject van Osic