26-5-2021


Vooruitgang

Vooruitgang? Stilstaan is toch juist achteruitgang? Dat klopt. Als je stilstaan gelijkstelt aan niets doen, ga je keihard achteruit. Maar als je nou eens even tijd maakt, echte tijd voor jezelf, om stil te staan bij een aantal zaken? Zaken die je al een tijd bezig houden? En vervolgens keuzes maakt? Dan is dat stilstaan juist de brandstof om daarna weer op volle kracht vooruit te kunnen gaan.
 

Druk

We zijn 24 uur per dag drukdrukdruk. Met gezin, kinderen, ouders, werk, carrière, klaarstaan voor anderen. Dankzij onze smartphones en andere apparaten, die ons toegang geven tot allerlei sociale kanalen zijn we daarnaast vrijwel permanent online en zogenaamd verbonden. We zijn druk bezig om alles bij te houden, en hebben we steeds minder echt contact met mensen om ons heen. Om maar te zwijgen over het contact met onszelf. We moeten van alles, vinden we. Denken we. En dus zijn we eigenlijk behoorlijk “disconnected”. Kortom, we jakkeren maar voort. Terwijl de tijd verstrijkt.
 

Tijd

Tijd en ruimte voor onszelf, het is inmiddels een schaars goed. Zeg eens eerlijk: wanneer heb je voor het laatst echt de tijd gehad, of genomen om over jezelf, je leven, je mogelijkheden en potentieel, je toekomst na te denken? Anders dan opborrelende gedachten, soms misschien vergezeld van lichte paniek?
 
Gun jezelf die tijd, en ook iemand die je goed kan helpen. Bijvoorbeeld een life coach. Dat ben je absoluut waard.
 

Waarom een life coach, wat is dat?

Iedereen heeft af en toe behoefte aan iemand die wil luisteren, zonder vooroordelen of belangen. Die je vragen stelt, je prikkelt, je uitdaagt. 
Een life coach is zo iemand. Een goed opgeleide professional, met veel, heel veel ervaring. Op zijn vakgebied, maar ook in het leven. Kortom, jouw “maatje”. Die een tijdje met je oploopt. Zonder vooroordelen, onafhankelijk, veilig en vertrouwelijk.
 
In het werkende leven is een coach inmiddels heel normaal. Was je vroeger een soort “patiënt” als je een coach had, tegenwoordig is het bijna onlosmakelijk verbonden met ontwikkeling en toekomst. En dat is maar goed ook. 
 
Een life coach kan je helpen bij het beantwoorden van de drie kernvragen: wie BEN ik, wat KAN ik, en wat WIL ik? Zodat je keuzes kunt maken. Keuzes die alles te maken hebben met jouw welzijn, geluk, dromen. Waarmee je net even wat meer jouw eigen leven kunt leiden. Eruit haalt wat erin zit.
 

Waarmee kan een life coach je helpen?

Een eenduidig antwoord is niet zomaar te geven. Dat kan van alles zijn. Maar om eens een poging te doen kun je jezelf afvragen of je ook wel eens het gevoel hebt dat: 
 
- Je de controle op het leven wat bent kwijtgeraakt?
- Je op een kruispunt staat en keuzes wilt maken?
- Je rondjes draait op een rotonde, en niet weet welke afslag te nemen?
- Je toe bent aan iets anders, iets nieuws? Misschien zelfs wel het roer wilt omgooien?
- Je jezelf afvraagt wat je talenten en kwaliteiten nu echt zijn?
- Je de antwoorden op vragen niet kunt vinden?
 
Als je hierin herkent, en op zoek bent naar nieuwe perspectieven, maak dan eens een afspraak met een life coach. Gewoon, om kennis te maken en te onderzoeken of het je kan helpen. Dat is alvast een eerste stap. Life coaching is veel meer dan een goed gesprek, maar het begint er wel mee.