26-12-2018


A good year

Net als de gelijknamige film met Russell Crowe en Marion Cotillard willen we graag dat we een goed jaar hebben. Nu kunnen we nog kiezen tussen gehad hebben of voor de boeg hebben.

 

Hyper-dieper-sneller?

2018 was een mooi jaar. Kan je dat zeggen? En wat was er mooi aan? Waren er memorabele happenings, events, feestjes, gebeurtenissen? Was je de concurrent te snel af? Heb je veel geld verdiend door net even het spel wat slimmer en sneller te spelen? Zijn de effecten nu nog voel- en zichtbaar, dan deed je het kennelijk goed. Dan stonden de druivenstokken er goed bij, ging het oogsten voorspoedig en voorspellen kenners een zeer goed wijnjaar met bijbehorende parkerpunten wijn. Dan heb je dus nog een beetje profijt van het harde werken afgelopen jaar.

 

Maar was het allemaal eenmalig en is de spirit net als alle alcohol verdampt, tja, dan sta je weer aan het begin. Aan het begin van a-good-year-wens met dezelfde gevoel, die rugpijn van het oogsten.
 

Kijk-luister-ervaar!

2018 wordt een mooi jaar. Is dat dan het uitgangspunt? Je hebt nog een blanco jaar voor de boeg. Wat ga je doen? Tennissen met druivenopzichter, dansen met z’n vrouw of rust en liefde toelaten in je leven. En ontdekken dat het afhandelen van een erfenis (of andere transactie in je leven) eigenlijk iets anders betekent. Soms is een kort zakenbezoek, bedoelt als een veel langer verblijf.

 

En hoe krijg je dan de autoriteiten, de notaris zo gek dat ze meegaan met je ideeën? En dan nog je beste vriend, die stiekem hoopt dat je vakantieflirt snel verdwijnt, en je baas die je met heel veel nullen wil leren niet te genieten van de mooie dingen. Hoe krijg je hen mee in jouw mooie nieuwe jaar? Ons antwoord: gewoon door het te doen. Ga tennissen, dansen, zwemmen, eten, drinken. Ga je ding doen.

En vergeet niet (voor de kenners van deze film): gebruik lavendel!

 

Of je er nog de druiven van plukt of het plukken nog voor de boeg hebt, wij wensen jullie hoe dan ook

a good year!